Jag satte samman en projektgrupp med 15 konstnärer, antalet korrigerades sedan till 14 på grund av finansiella orsaker. Två konstnärer fick sedan större uppdrag och var tvungna att avsäga sig sin plats så antalet stannade på 12 deltagare. 7 av konstnärerna är inskrivna hos Norrköpings kommuns integrations enhet. Deltagande konstnärer: Falah Alani, Amjad Altayyar, Sahar Burhan, Isabel Cantzler, Aaid Jasmin Fahad, Maria Gullqvist, Saad Hajou, Mika Liffner, Ali M. Ismaël, Mohammed Sami, Stefan Teleman och Åsa L Winterqvist.
Under två workshops, fördelade på 3 dagar, den 27-28/4 och den 27/5 fördes dialoger om vår situation som konstnärer. Där skapades nya nätverk, plattformar och cluster att agera i. Inom programmet ingår även en öppen föreläsning av konstnären Per Hasselberg, om hans konstnärskap som har utgångspunkter från folkhemmet och dess utopi. Detta för att vi skulle få en vidgad bild av folkhems iden och svenska samhällets bygg och stöttestenar, samt få input om den svenska modellen som präglat invånarna och deras agerande i det svenska samhället.
Diskussioner och frågeställningar från workshopen tas sedan med till ett avslutande seminarie med sex föreläsare som även agerar panel. Tre föreläsare om två omgångar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen som båda avslutas med tid för öppna debatter. Föreläsarna är:Josette Bushell-Mingo, Helene Egeland, Marita Flisbäck
Anna Furumark, Inger Höjer Aspemyr, Yvonne Rock, Moderator under seminariet är Kosta Economou.
Föreläsarna valdes ut utifrån deras erfarenheter, positioner, arbeten och deras skrifter, samt på rekommendation av forskare och doktorander på Linköpings Universitet. Jag kan även se problem med seminarier då det är lätt att bara nå ut till de redan ”troende”. Debatten når då inte längre än till de redan invigda, vi har med alla medel försökt att marknadsföra projektet i så breda lager som möjligt för att nå en bredare publik.